När du har bestämt vilken tapeter du vill ha, är det dags att bestämma vart du vill ha det. Bestäm vilka färger du vill ha och vilken typ av mönster du vill ha. Att bestämma tapeter gäller det att  titta på hela rummet och sedan räkna ut ex antalet tapetrullar som behövs köpa. Om du ska sätta upp tapeter, behöver du mer än bara hela rummet av utrymmet eftersom du vill matcha upp mönstren i tapeten till väggarna, så köp extra när det behövs. Butiken kommer också att kunna ge dig hjälp och förslag på vilka tapeter skulle se bäst ut i ett visst rum.

Tapetpärmar

Nu är det dags att gå till tapeten leverans butik och titta på de olika väggbonader de har tillgängliga för dig. Försök att välja en som har matchar inredning  i rummet och som ser bra ut i det utrymme du har valt. En bra idé är att välja tapeter som passar den övergripande utformningen av ditt hem. Ta några minuter att gå runt i butiken och se de olika tapeter och välja det som skulle se bäst ut i det valda utrymme. Köp inte den första tapet du ser, eftersom detta kan blir ett misstag i slut ändan. Ta god tid och bläddra runt bland tapeter pärmarna och sedan välja någon som ser bra ut. Du kanske till och med vill låna hem pärmar  för att få en uppfattning om hur färgerna och mönstren ser ut hemma.

Nu kommer det roliga välj vilken typ av tapeter du vill ha, hur mycket du är villig att spendera och vilken typ av tapeter du vill sätta upp. Bestäm om du vill ha en tapet bård eller inte. Det bör vara något som matchar upp med färg och mönster av tapeten du har valt. Om inte, kan du köpa några ersättning tapeter för att åtgärda problemet.

Innan du sätter upp tapeten , är det en bra idé att se till att väggarna är torra. Det är lättare att ta bort överflödigt färg och gamla tapeter från torra väggar än det är att ta bort från våta. Om du har problem med att välja de olika väggbonader, kom ihåg att ju mer unikt mönstret, desto mindre sannolikt är det att tapeten kommer att lossna i en dusch. om det finns fukt i vattnet.