Ett bygglov är en formell uppsättning lagar som definierar reglerna för byggobjekt inklusive bostadshus, kommersiella byggnader och andra icke-bostadsbyggande. Icke-bostadsstrukturer måste följa koden för att få bygglov, normalt från en regional planeringsmyndighet. Koden måste följas strikt, så att byggnaden uppfyller vissa villkor som skyddar dess hälsa, säkerhet, integritet och livslängd. Många byggnader är inte konstruerade enligt dessa regler. Om detta är första gången du bygger ett bostadsområde eller kommersiell byggnad, då du kanske undrar hur det kommer att gå om byggnaden inspektören säger att byggnaden är ur kod.

Ett sätt att spara pengar är att ta reda på mer information om byggreglerna genom att besöka en byggnadsinspektörs webbplats. Det kan vara fördelaktigt för dig att gå igenom webbplatsens vanliga frågor. Detta ger dig grundläggande information om bygglovssystemet. Då bör du ta reda på mer om olika byggnader som har byggts i ditt område tidigare. Om koden kräver samma typ av struktur, då kan du jämföra det med den design som du har i åtanke. Detta gör det möjligt för dig att spara pengar och även hjälpa dig att se om den föreslagna strukturen kan arbeta enligt bygg koden. Du kan besöka de lokala och regionala planeringsmyndigheternas officiella platser och begära information om koderna. Om de inte är tillgängliga kan du begära dem från biblioteket. De kommer att ha några exempel mönster som finns tillgängliga online som du kan visa och följa koden noga för att se till att din föreslagna struktur uppfyller alla krav. Förutom de olika stilar på strukturen, finns det flera förordningar som styr byggandet av byggnaden. Om du vill bygga ditt eget hus, så ska du gå igenom webbplatsen för din lokala byggnadsavdelning för att se vad kraven är.

Anlita en byggentreprenör

Inspektioner är viktiga. Inte alla byggprojekt träffas med godkännande och om det finns några problem med din föreslagna struktur, då kan ditt tillstånd kommer att nekas. Så det är alltid bättre att anlita tjänster av en erfaren, licensierad och försäkrad entreprenör. Vissa bygglovskrav gäller för alla olika stilar av strukturer och vissa endast omfattar vissa. I vissa fall kan du behöva lämna in en ansökan om en särskild typ av tillstånd, till exempel ett tillstånd för nödsituationer. De lokala myndigheterna hjälper dig dock att avgöra vad du behöver göra om du skulle behöva göra en sådan.

Byggnadsinspektören ska ha en grundlig förståelse för vad bygglagen är och kan förklara det för dig tydligt. Han borde kunna förklara alla förordningar tydligt och hjälpa dig att följa dem. Om du har en fråga om ditt bygglov, så ska du prata med byggnadsinspektören innan du börjar ditt projekt. Det första han bör göra är att se över alla pappersarbete och eventuella tillstånd som kommer att krävas och ge dig en förklaring om reglerna. Han bör också visa dig den dokumentation som kommer att behövas om din plan för att bygga ditt hus inte överensstämmer med bygglagen. Om du inte är säker, så ska du söka hjälp av en advokat som kommer att ge dig råd om det bästa tillvägagångssättet. Det är viktigt för byggnadsinspektören att ge dig en skriftlig rapport efter inspektionen. När du förstår alla villkor för bygglov, då ska du betala avgifterna i sin helhet och underteckna kontraktet. Om du har några frågor om dokumentet, bör du söka hjälp av en advokat för att hjälpa dig.