Jag har några funderingar kring att köpa iPhone utomlands, som jag hoppas att någon kan svara på. Det är som så att jag kommer att åka till New York om en månad och jag har hört att det är mycket billigare att köpa en iPhone i USA än vad det är att köpa en här hemma. Det jag undrar över är om man måste tänka på något speciellt när man köper en iPhone utomlands. Gäller samma försäkring och ett års garanti för en iPhone och iPhone tillbehör där som här, eller får man köpa en extra försäkring? Jag undrar också över om man måste betala någon typ av skatt om man köper och tar med sig en iPhone med iPhone tillbehör genom tullen? Jag vet ju att tekniska prylar beskattas om man beställer dem från ett land utanför EU, men gäller det samma om man köper en iPhone på plats? För om man nu betalar skatt på sin iPhone hemma i Sverige så kanske det inte känns värt att köpa en alls utomlands utan man kanske bör vänta och köpa en iPhone hemma som har den garantin man behöver. Om någon har koll på det här med att köpa iPhone i USA så vore jag tacksam för alla tips och all information i ämnet. Jag tänker att det borde vara svårt för tullen att bevisa att man köpt sin iPhone på plats eftersom de ser lika dana ut. Samtidigt kanske det är bra att visa upp sitt köp om det betyder att man får garanti.